A+ A A-

Traditionen tro indleder vi festivalen torsdag den 1. juni 2023 i Marstal Kirke, hvor udvalgte solister og grupper giver en lille koncert. 

Selve festivalen foregår på Lystbådehavnen i Marstal. Fredag 2. juni 2023 kl. 14 åbner festivalen officielt, og så er der ellers fuld fart på harmonikamusikken fra tre scener frem til søndag den 4. juni 2023 kl. 15, hvor 40-50 unge efterskoleelever fra Bernstorffsminde Efterskole danser folkedans i gamle originale dansedragter og på festlig vis afslutter festivalen.

Scener

På festivalen har vi optræden på tre scener.
Grupperne skifter hver halve time med effektiv spilletid omkring 25 min. og plads til sceneskift.

  1. Det store festivaltelt med dansegulv foran scenen med professionelle lydfolk og hjælpere.
  2. Marstal Sejlklub, hvor det primært er lyttemusik, som er i fokus - også med professionelle lydfolk og hjælpere.
  3. Det hyggelige lokale i ro-afdelingen ud mod havnen, hvor der spilles uden faste installationer med mulighed for jam og med løbende tilmelding på tavlen udenfor, og hvor folk selv kan medbringe forstærkere mm. Alle er velkomne med deres instrument. Det er en god idé at skrive sig på tavlen og reservere en tid.

Lørdag formiddag er der tradition for, at mange af grupperne underholder i Marstals gader.

Optræden

Musikere i alle aldersgrupper kommer fra Ærø og "fra den anden side", som ærøboerne siger om folk fra resten af verden. Vores musikere kommer fra hele Skandinavien og Tyskland. Mange er kommet til Ærø for at spille deres musik hvert eneste år siden starten - og andre kommer for første gang.

Hver musikgruppe eller solist er på scenen i 25 minutter + 5 minutter til sceneskift - og i løbet af weekenden vil der på de tre scener være rigtig mange grupper og solister, så man kommer ikke til at kede dig.

Det er gratis at optræde på Ærø Harmonikafestival, og der er fri entré til festivalen alle dage.

Tilmelding

Du tilmelder dig eller din gruppe via den online tilmeldingsblanket, som du finder her i hovedmenuen.

Deadline for tilmelding er 15. februar 2023.

Det er IKKE muligt at tilmelde sig pr. telefon eller mail.

Festivalprogram

Efter tilmeldingsfristen starter vi programlægningen, og når 1. udgave er på plads, sender vi mail til alle tilmeldte, som får mulighed for at tjekke deres programsatte koncerter.

Det endelige program for festivalen 2023 vil være tilgængeligt her på hjemmesiden og på Facebook 2-3 uger før festivalen. 

Priser

Det er gratis at optræde på Ærø Harmonikafestival, og vi opkræver heller ikke entré til festivalen.